REKLAM PASTASI YEDİ BAHARATLI PINAR LABNELİ
-200 g Pınar Labne
-3 su bardağı Pınar Süt
-3/4 su bardağı şeker
-5 yemek kaşığı buğday nişastası (tepeleme)
-1 adet pasta tabanı
Baharatlar:
-5 adet karanfil
-Bir tutam muskat rendesi
-1 çubuk tarçın (kırılmış)
- Ceviz büyüklüğünde taze zencefil (birkaç parça halinde)
-1 defne yaprağı (kırılmış)
-3-4 adet tane karabiber
-1/2 paket vanilya
Şurup için;
- ½ bardak su
- 1 yemek kaşığı şeker
- ½ paket vanilya
Süslemek için;
- Kavrulmuş badem ve file badem
- Çubuk tarçın
- Meyve (yaban mersini vb)
Hazırlanışı:
Baharatları küçük parçalar halinde sütün içine ekleyin.
(Baharatları ne kadar küçük parçalara ayırırsanız kokuları süte o kadar çok geçecektir) Kaynamaya başladıktan sonra 5 dk daha kaynatmaya devam edin. Sütü süzün, şeker ve 2-3 kaşık sütle ezdiğiniz nişastayı süte ekleyerek muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Kremayı başka bir kaba aktarın ve sürekli karıştırarak soğutun. Pınar Labne’yi ekleyin ve tahta kaşık yardımıyla kremaya yedirin.
Pasta tabanının ilk katını şurupla ıslatın, üzerine krema sürdükten sonra file badem serpin. Diğer pasta tabanını da şurupla ıslatarak üzerine koyun, kalan kremayı üzerine sürün. Pastanın üzerini badem, çubuk tarçın, kırmızı meyvelerle, yan tarafını kavrulmuş file bademle süsleyebilirsiniz. Buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.