En Kolay Pasta Tarifleri - Üzümlü Fındıklı Kek Tarifi
Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı süt
1 yemek kaşığı portakal suyu
1 portakalın rendelenmiş kabuğu
1 çay kaşığı vanilya
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı kavrulmuş fındık
Yarım su bardağı kuru üzüm
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı süt
1 yemek kaşığı portakal suyu
1 portakalın rendelenmiş kabuğu
1 çay kaşığı vanilya
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı kavrulmuş fındık
Yarım su bardağı kuru üzüm
Yemek Tarifleri
Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'tin kek tarifleri listesinden iyi bir seçim. Yumurtaları ve şekeri bir kaba alıp orta hızdaki mikserle şeker eriyinceye kadar çırpın. Tereyağı ve sütü ekleyip iyice karıştırın.
Portakal suyu ile rendelenmiş portakal kabuğunu ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin. Un ve kabartma tozunu eleyip karışıma ekleyin.
Fındık ve üzümü ilave edip tekrar karıştırın. Kek harcını yağlanmış kek kalıbına aktarın. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. 1 saat bekletip servis yapın.
Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'tin kek tarifleri listesinden iyi bir seçim. Yumurtaları ve şekeri bir kaba alıp orta hızdaki mikserle şeker eriyinceye kadar çırpın. Tereyağı ve sütü ekleyip iyice karıştırın.
Portakal suyu ile rendelenmiş portakal kabuğunu ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin. Un ve kabartma tozunu eleyip karışıma ekleyin.
Fındık ve üzümü ilave edip tekrar karıştırın. Kek harcını yağlanmış kek kalıbına aktarın. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. 1 saat bekletip servis yapın.